Byrådsmedlem om trafikforhold på Strandvejen: ”Det er noget pullerværk”

Byrådsmedlem og medlem af teknikudvalget for Venstre Per Olesen
Kilde: Vejle Kommune 

Venstres Per Olesen fra byrådet i Vejle ønsker opbakning til bedre trafikale forhold på Strandvejen ved Tirsbæk. De tidligere tiltag på strækningen har ikke levet op til formålet, mener han

Af Mads Oxlund Petersen

Per Olesen fra Venstre har tirsdag d. 8 marts en initiativsag på dagsordenen i teknisk udvalg, fordi han er utilfreds med trafikforholdene på Strandvejen ved Tirsbæk strand. Han frygter for de bløde trafikanter og vil have forvaltningen til at komme med forslag til en bedre løsning.

Den nuværende trafiksikring består af chikaner og en cykelsti i højre side af vejbanen, men den løsning har i sin tid været for billig, mener Per Olesen:

”Det er dyrt at lave den rigtige løsning, og så har man valgt at lave nogle genvejsløsninger, i håbet om at det skulle hjælpe. Det har det så ikke gjort. Man har valgt de billige løsninger i stedet for at tage rigtigt fat om problemet.”

Ifølge Per Olesen handler de trafikale problemer om, at strækningen med de tre tunneller ud mod stranden er for snæver, og at bilerne kører for stærkt i forhold til at dele af vejen også bruges af cyklister og til skoletrafik.

Per Olesen håber på, at udvalget vil bakke op om at prioritere initiativet, selvom problemet er blevet håndteret tidligere:

”Det kan godt blive en udfordring, at vi som politikere har valgt den billige løsning, som ikke har løst problemet. Nogle vil nok sige, at vi trods alt har gjort noget for at løse det, så nu behøver vi ikke gøre mere – men der er jeg så uenig.”

Fører ud til populært naturområde

Dele af strækningen har tidligere skabt trafikale problemer, fordi en del af vejen er meget snæver. I 2019 opstod der lange bilkøer på årets varmeste sommerdag, da badegæster skulle frem og tilbage for at komme på stranden.

Per Olesen, som selv bor i området, forventer, at trafikken på strækningen kun vil blive mere trafikeret med tiden:

”Vi oplever en forøget trafik, fordi et af vores store naturområder ligger for enden af strandvejen, og det bliver besøgt mere og mere på grund af corona.”

Per Olesen forventer, at forvaltningen på området vil komme med en mere dybdegående løsning på problemerne, og derefter må man tage fat på de økonomiske spørgsmål ved initiativet:

”Jeg lægger op til, at forvaltningen kigger på det, og bagefter må vi se, hvad det koster. Diskussionen bliver om vi skal prioritere mellem det her projekt eller et andet.”

*Opdatering kl. 17:20

Teknikudvalget i Vejle Kommune har tirsdag givet Per Olesen opbakning til initiativet. Paw Bro Larsen, chef for mobilitet i Teknik og Miljø i Vejle Kommune, fortæller, at forvaltningen nu skal til at analysere strækningen ved hjælp af trafiktal og oversigtsforhold for at komme med et økonomisk mulighedskatalog.