Vejle Boldklubs direktør før pokalkvartfinale: Det er ikke vores første prioritet

Billede fra Ritzau Scanpix

Vejle Boldklub spiller i aften kvartfinale i Landspokalturneringen. De møder et sløjt spillende Randers FC, og har alle muligheder for at gå videre til semifinalen for første gang i 10 år. Dog er det ikke klubbens første prioritet lige nu, ifølge Vejle Boldklubs direktør, Henrik Tønder. 

Af Rune Gierl

Klokken 18.00 i aften drager de rødklædte fra Vejle nordpå, når de møder Randers FC i pokalkvartfinalen. I kvartfinalen spiller man to kampe mod hinanden. Første kamp blev spillet for cirka en måned siden, og endte 0-0. 

Det giver Vejle alle muligheder for videre avancement i turneringen. Samtidig er Randers FC, som de møder, dårligt kørende – de har ikke vundet i deres seneste 7 kampe, og har generelt svært ved at finde det niveau frem, som de viste i efteråret.  

I dag udtalte Vejles cheftræner, Constantin Gâlcâ, til Vejle Amts Folkeblad, at det er en fifty-fifty kamp. Det synes Henrik Tønder ikke er uambitiøst, men realistisk i og med, at Vejle tidligere har haft det rigtig svært i Randers.

Pokalen har ikke første prioritet

På trods af, at Vejle har chancen for at spille sig i pokalsemifinalen for første gang i 10 år, så er det ikke klubbens primære fokus. Det ultimativt vigtigste for Vejle er at overleve i Superligaen. 

”Vi prioriterer pokalen. Det er bare ikke vores førsteprioritet. Overlevelse i Superligaen er førsteprioriteten, da det er vores sportslige eksistensgrundlag,” siger Tønder. 

At de ikke prioriterer pokalturneringen højest, kommer blandt andet også til udtryk i form af, at de sparer faste stamspillere til dagens kamp. Heriblandt Olaja, Mølgaard og Ramadani. Det er ifølge Vejles direktør fordi, at de har en vigtig kamp i Superligaen i weekenden som de hellere vil fokusere på.

Konsekvensen af nedrykning

Årsagen, til at overlevelse i Superligaen er så vigtig for Vejle, er helt åbenlys, ifølge Henrik Tønder.

Indtægterne vil være af en helt anden størrelse, hvis man rykker ned. Og det kan resultere i, at nogle af de spillere, Vejle har i stalden nu, skulle slippes fri. 

”Jeg kan da nævne et par stykker. Her kan jeg nævne Allan Sousa og Wahid Faghir, som nogle der kunne være svære at holde på i tilfælde af nedrykning til 1.division”

Der er på nuværende tidspunkt allerede klubber, der har udtrykt sin interesse for både Faghir og Sousa, fortæller Tønder.