Ny og billig boldklub ser dagens lys i Vejle

Foto: Pixabay

28-årige Oliver Alexander Fyrst er træt af dyre kontingenter, og at han ikke kan spille sammen med sine venner. Derfor har han startet fodboldklubben 3. Halvleg.

Af: Isabella Balanchi

Det er for dyrt og ufleksibelt at spille i de store boldklubber. Det mener 28-årige Oliver Alexander Fyrst fra Vejle, og derfor har han med en kammerat stiftet boldklubben 3. Halvleg. Klubben har netop har fået tildelt baner af kommunen samt godkendelse til at holde en generalforsamling. Planen er at skabe en klub, hvor det sociale er i fokus, og hvor det kun koster et par hundrede kroner i kontingent at være med. Klubben har i øjeblikket 21 medlemmer, hvoraf mange allerede er i Olivers netværk. Han promoverer dog klubben i forskellige grupper på Facebook og understreger, at alle er velkomne.

På hold med kammeraterne

Da Oliver fik idéen tilbage i oktober, var motivationen, at han gerne ville spille på hold med sine venner på trods af, at der er stor niveauforskel i gruppen.

   ”Mine kammerater og jeg var irriterede over, at vi ikke kunne finde et hold, hvor vi kunne spille sammen. Når vi har spillet i andre klubber, er vi ofte blevet rykket op på nogle andre hold efter niveau. Vi har jo indset, at vi ikke bliver professionelle, så det skal ikke være så seriøst,” fortæller han. 

Navnet ’3. halvleg’ er valgt for at symbolisere, at det er en hyggeklub, hvor det sociale fællesskab er i højsædet. For Oliver og de øvrige medlemmer er fodbold en fritidsinteresse, og der skal derfor være plads til at misse en træning eller prøve kræfter med at spille forskellige positioner. 

Halvt så billig som andre boldklubber

Første sæson kommer til at koste medlemmerne 600 kr., fordi der skal indkøbes spillertrøjer og bolde, og fordi klubben endnu ikke har fundet en sponsor. Efterfølgende regner Oliver med, at kontingentet bliver 3-400 kr. pr sæson. Det er markant billigere end i kommunens øvrige boldklubber, hvor kontingentet i gennemsnit ligger omkring 900 kr pr sæson. 

Ifølge afdelingsleder i Vejle Boldklub, Benny Gylling, er kontingenterne ikke sammenlignelige, og han er ikke overrasket over, at 3. halvleg kan gøre det så billigt: ”Vi har klubhus, administration, tøj til alle hold, som vi vasker, omkostninger til trænere og udgifter til baner. Det er mange omkostninger, man ikke har, når man er en nystartet lille klub, der kun har et hold.”

”Det er ærgerligt at starte en ny klub”

Benny Gylling kan godt forstå, at drengene gerne vil spille sammen, men er alligevel uforstående overfor beslutningen om at starte helt op. 

     ”Det er ærgerligt, at man starter en ny klub, når der nu er 10 andre klubber i byen. Man skaber større konkurrence fremfor at gøre dem stærkere,” siger han. Han så hellere, at der var blevet dannet et lukket hold hos en eksisterende boldklub. 

For Oliver er det attraktive ved at starte en ny klub at få kontrol over midlerne. Han vil hellere sætte fokus på fællesskabet på holdet end at betale kontingent til en stor klub.

    ”Pengene i overskud kan vi bruge på vores egne spillere og egen klub fremfor at de ender i VB. Selvfølgelig har de bedre faciliteter, men vi vil hellere have nogle ekstra midler til en sæsonafslutningsfest eller en kanotur med holdet.”

3. Halvleg træner allerede to gange om ugen bag Nørremark-skolen, men kan som andre boldklubber ikke spille kampe grundet corona. Oliver planlægger dog at melde dem ind i DBU i slutningen af ugen, så de er klar til at møde andre hold, når landet lukker op.

Privatfoto: Oliver har selv spillet i 6 forskellige boldklubber og mener derfor at have godt indblik i, hvordan de forskellige boldklubber fungerer.