Brandbjerg Højskole forbereder genåbning til 15. marts

Brandbjerg Højskole (Foto: Karim Pedersen)

På Brandbjerg Højskole er man i gang med at forberede modtagelsen af 130 forårselever, der har siddet i venteposition siden januar.

Af Karen Maschoreck

Den 15. marts kan cirka 130 elever forhåbentligt melde deres ankomst på Brandbjerg Højskole. Det er faktisk næsten dobbelt så mange elever som for bare 2 år siden.

I forbindelse med første nedlukning var det økonomien, som bekymrede højskolen, da deres bank næsten lukkede for deres kassekredit. Det fik de løst, men i forbindelse med den kommende genåbning, kan der opstå en masse nye udfordringer, som højskolen ikke har prøvet at håndtere før.

For hvis højskolerne får lov at åbne 15. marts, hvilket Politiken og Ekstra-Bladet tidligere i dag har rapporteret, kommer der en lang række restriktioner, som højskolerne skal tage højde for med kort varsel.

Frygt for urealistiske restriktioner

Karim Pedersen, der er koordinator på Brandbjerg Højskole, fortæller, at man frygter at få pålagt nogle restriktioner, som ikke er realistiske at have med at gøre:

”Hvis vi nu skal køre med familiegrupper på 8, så skal de 130 elever deles op i 16 familiegrupper. Det er meget svært at arbejde med, fordi det kræver virkelig meget plads. De grupper skal jo have deres eget sted at være og samtidig kunne holde afstand til de andre grupper.”

Den model måtte de arbejde med i efteråret, og selvom det ikke er det optimale, at man på en højskole kun må omgives hinanden i grupper på 8, så var der blandt eleverne forståelse for situationen.

På trods af restriktioner og udskudt opstart så er det relativt få, der har valgt at droppe ud, og Brandbjerg Højskole er allerede begyndt at modtage tilmeldinger fra elever, der ønsker at starte i foråret 2022. Spørger man Karim Pedersen, har højskolerne en klar fordel, selvom de er nødt til at følge restriktionerne:

”Man får trods alt lov til lidt mere på en højskole, end man gør ude i resten af samfundet, fordi vi jo ikke er underlagt forsamlingsforbuddet. Det er lidt den eneste mulighed, man har lige nu, for at være sammen på den måde.”