Corona udfordrer målsætning for hjemløse

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Vejle holder fast i sin målsætning om at halvere antallet af hjemløse i kommunen. COVID-19 stak dog en kæp i hjulet, og målet er nu 2022 og ikke 2021.

Af Oskar Zwergius

2021 er være året hvor antallet af hjemløse, ifølge en målsætning fra 2018, i Vejle kommune skulle have været halveret. En rapport fra VIVE, der dækker landets hjemløse tal, skulle være kommet ud i uge 6.

I dag er målsætningen endegyldigt blevet udskudt til 2022 grundet COVID-19 og manglende tal. Det betyder dog ikke at kampen mod hjemløshed er stoppet i Vejle.

Siden målsætningen, er der blevet oprettet en række tilbud til kommunens udsatte borgere. Der er blandt andet blevet oprettet et herberg for hjemløse, kaldet Natvarmestuen, samt andre tilbud, der skal hjælpe hjemløse til bolig. Disse tilbud skal sørge for, at hjemløse borgere altid har et sted at sove og få noget mad.  

Positiv Udvikling

Den seneste rapport fra 2019 viser også en positiv fremgang. Antallet af hjemløse i Vejle faldt med omkring 15% fra 220 til 202 hjemløse. Udviklingen under COVID-19 kan være svær at holde styr på, men Formand for Voksenudvalget, Gitte Frederiksen (V), siger:

”Min fornemmelse er at antallet er faldende, for vores natherberg er stort set ikke blevet brugt hele vinteren, selv om det har været meget koldt. Men jeg kan ikke være sikker.”

Hun understreger, at antallet dog kan være påvirket af COVID-19.

Målet stadigvæk det samme

COVID-19 har gjort det svært for Vejle Kommune, at få nogle retvisende tal for udviklingen i antal hjemløse. Derfor er målet om en halvering fortsat det samme i 2022, hvor landets hjemløse igen bliver talt op.